White Paper on Regenerative Higher Education – Rethinking education in times of dysfunction and collapse

Regrettably this white paper is only available in Dutch. Some ot the ideas artuclated in the paper can also be found in The Regenerative Education Podcast Series created by PhD Bas van den Berg see: The Regenerative Education Podcasts – Planting the seeds of change

Ik maak sinds een paar jaar deeluit van een Nederlandse  Community of Practice rondom Regenerative Higher Education bestaande uit PhDs en medewerkers van verschillende universiteiten en hoge scholen. Dit White Paper is het resultaat van de samenwerking in de Community of Practice en is samengesteld door Martine de Wit en gebaseerd op interviews met Bas van den Berg, Daan Buijs, Mieke Lopes Cardozo, Marlies van der Wee en Arjen Wals. Met input van Nina Bohm, Linda de Greef, Michaela Hordijk, Naomie Tieks, Koen Wessels, Rosanne van Wieringen, en Roosmarijn van Woerden. De illustraties en vormgeving zijn verzorgd door Mari Genova.

Het paper vertrekt vanuit de vraag:

Onderwijs dat het beste haalt uit onszelf en onze studenten, op weg naar herstel van de aarde. Hoe komen we daar?

Lees hier ons verhaal en laat ons weten wat resoneert, schuurt of wat het anderzins losmaakt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s